Το εκπαιδευτικό υλικό σε video

Ο ρόλος του video

Το βίντεο είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας και να το διδάξετε. Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει ακόμη πιο ισχυρό εργαλείο, επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο διδασκαλίας και ως εργαλείο μάθησης. Επιτρέπει οι παρουσιάσεις να είναι πιο διαδραστικές, τα γραφικά να μοιράζονται εύκολα και τα μαθήματα να γίνουν πιο εύκολα κατανοητά. Μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ελκυστικό και παρέχει πολλές προοπτικές για το υλικό που διδάσκεται. Σήμερα η παραγωγή βίντεο έχει γίνει ευκολότερη με την πρόοδο της τεχνολογίας, όπως συσκευές λήψης φωτογραφιών και βίντεο για κινητά που επιτρέπουν γρήγορη κοινή χρήση βίντεο, λογισμικό επεξεργασίας που επιτρέπει εισαγωγή γραφικών, λογισμικό επεξεργασίας βίντεο για επιτραπέζιους υπολογιστές, κ.λπ. Ως εκ τούτου, τα οφέλη από την ενσωμάτωση του βίντεο στην εκπαίδευση είναι πολλά, συμπεριλαμβανομένων του σημαντικά αυξανόμενου ποσοστού διατήρησης των μαθητών, καθώς και της μείωσης του κόστους κατάρτισης.

“Το 2012 άρχισα απλά να γράφω βίντεο με αγάπη και διάθεση προσφοράς. Αρχικά σκέφτηκα το μαθητή, σε λίγο όμως κατάλαβα ότι πρέπει να δουλέψω περισσότερο για το Δάσκαλο. Σήμερα που το έργο είναι πια δικό σας, εσείς μου δείχνετε το δρόμο. Ευχαριστώ!”

Φώτης Παντόπουλος (Φιλόλογος - Επικοινωνιολόγος - Σύμβουλος Ασφαλείας / Υπεύθυνος Προγράμματος Σπουδών)

Επαναληπτικές και Ομογενών Ν. Γλώσσας 2023: Αποτίμηση - Γενική θεώρηση

Μια σύντομη παρουσίαση των θεμάτων και των επιλογών της ΚΕΕ με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας μας για την εξέταση ... Σας ευχαριστώ!
Translate »