Η αναγνώριση από την Microsoft

Η διαδικασία αξιολόγησης και η αναγνώριση

Όπως είναι ευρέως γνωστό, το έργο “My name is Teacher” προσφέρει από το 2012 δωρεάν εκπαίδευση και επιμόρφωση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα τόσο από απόσταση όσο και δια ζώσης.

Προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα αλλά και να διευρυνθεί το έργο αυτό, στο τέλος του 2022 προέκυψε η ιδέα της δημιουργίας ενός διαρκούς “Εργαστηρίου Επιμόρφωσης” για εκπαιδευτικούς/φιλολόγους με αντικείμενο τη Γενική Διδακτική και στόχευση στα μαθήματα της Γλώσσας και της Ιστορίας στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Με δεδομένο ότι το εγχείρημα αυτό είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και με την εμπειρία μας από τη μεγάλη επιμόρφωση που πραγματοποιήσαμε στο τέλος του 2020 με τη στήριξη του ευρωπαϊκού μας έργου Innovatebiz, αντιληφθήκαμε άμεσα την ανάγκη υποδομής και συγκεκριμένα ενός αξιόπιστου ηλεκτρονικού περιβάλλοντος εκπαίδευσης, κατάλληλου να υποστηρίξει ένα τέτοιο εκπαιδευτικό εγχείρημα διαρκείας.

Η ανάγκη αυτή μας οδήγησε στις αρχές Ιανουαρίου 2023 να προσεγγίσουμε την Microsoft στα γραφεία της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα το τμήμα που ασχολείται με τα εκπαιδευτικά έργα, με σκοπό να ζητήσουμε να αξιολογηθεί το έργο ως προς τις προϋποθέσεις που θα επέτρεπαν το χαρακτηρισμό του domain του ως “Ακαδημαϊκού” και στη συνέχεια τη δημιουργία ακαδημαϊκής άδειας.

Μετά από επαφές δύο περίπου μηνών με την Microsoft, το έργο μας “My name is Teacher” αναγνωρίζεται για μια ακόμα φορά και δικαιώνονται οι προσπάθειές μας. Συγκεκριμένα, το έργο που από το 2012 αναπτύσσουμε και προσφέρουμε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές υπό «το domain “filologos4u.gr” έχει αναγνωριστεί ως Ακαδημαϊκό” – όπως επακριβώς ανέφερε το σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λάβαμε – την 28 Φεβρουαρίου 2023.

Ευχαριστούμε θερμά την Microsoft για την αναγνώριση και τη στήριξη, καθώς και την κ. Έλενα Ζαγλαρίδου για τις συνεχείς προσπάθειες ώστε να φτάσουμε στη δικαίωση αυτή. Ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη και όλους εσάς τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, γιατί το έργο χωρίς εσάς δεν θα υπήρχε! Πολλά νέα και ωραία αρχίζουν τώρα!

Οφέλη - Στόχοι

Η χρήση ηλεκτρονικών εργαλείων και περιβαλλόντων για την ενίσχυση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των εκπαιδευτικών γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη στον σημερινό κόσμο. Αυτό βοηθά τους εκπαιδευτικούς να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και την χρήση τους στη διδασκαλία και την κατάρτιση.

Διατίθενται διαδικτυακά εργαλεία για όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης και κατάρτισης. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι διαδικτυακών εργαλείων, όπως διαδικτυακά μαθήματα, εκπαιδευτικές εφαρμογές και πλατφόρμες εκμάθησης.

Τα μαθησιακά περιβάλλοντα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτοί οι “χώροι” είναι εξοπλισμένοι με εργαλεία που βοηθούν στη διαχείριση του χρόνου, στις δραστηριότητες μάθησης και στην ανταλλαγή σχολίων. Διευκολύνουν επίσης την επικοινωνία μεταξύ δασκάλων και μαθητών.

Η χρήση ηλεκτρονικών εργαλείων και πόρων στην εκπαίδευση και κατάρτιση των εκπαιδευτικών έχει πολλά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, ενισχύει την αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης και αναβαθμίζει τις διδακτικές ικανότητες των εκπαιδευτικών. Επιπλέον, επιτρέπει την ευκολότερη διδασκαλία και ενισχύει τη συμμετοχή των μαθητών.

Με βάση αυτή τη φιλοσοφία, την οποία συμμεριζόμαστε πλήρως, θα διοργανώσουμε μια σειρά από δράσεις ιδιαιτέρως επωφελείς για το συνάδελφο εκπαιδευτικό και το μαθητή.

Αξιοποίηση - Επιδιώξεις - Δράσεις

Τα Εργαστήρια Επιμόρφωσης που έχουν σχεδιαστεί για καθηγητές Γλώσσας και Ιστορίας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να βελτιώσουν την εκπαίδευση και την επαγγελματική τους ανάπτυξη. Τα εργαστήρια αυτά στοχεύουν να διδάξουν στους φιλολόγους καινοτόμες μεθόδους και πρακτικές διδασκαλίας που θα βελτιώσουν την ποιότητα της εκπαίδευσης και την επιτυχία των μαθητών.

Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα ενσωματώνει μια σειρά από δραστηριότητες, όπως σεμινάρια, εργαστήρια και πρακτική εκπαίδευση. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων και εργαστηρίων, οι φιλόλογοι αποκτούν γνώσεις σχετικά με διάφορες μεθόδους διδασκαλίας και τεχνικές που μπορούν να εφαρμόσουν κατά τη διδασκαλία τους. Ελάτε στην ομάδα μας για να μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις στη διδακτική της Γλώσσας και της Ιστορίας και να συνδεθείτε με άλλους εκπαιδευτικούς που μοιράζονται τα ενδιαφέροντα και τους προβληματισμούς σας. Όταν οι εκπαιδευτικοί συνεργάζονται και συνομιλούν μεταξύ τους, μπορούν να ανακαλύψουν καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, ενώ παράλληλα ενθαρρύνουν τη συνεχή ανάπτυξη.

Η πρακτική εξάσκηση είναι μια ζωτική εμπειρία κατά την εκπαίδευση των φιλολόγων. Μέσω της πρακτικής άσκησης μπορούν να εφαρμόσουν τις νέες προσεγγίσεις και μεθόδους που αποκτήθηκαν στα σεμινάρια και εργαστήρια και να αναπτύξουν τις διδακτικές τους ικανότητες.

Στο εκπαιδευτικό εργαστήριο οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να μάθουν νέες μεθόδους ενσωμάτωσης τεχνολογικών εργαλείων, ενθάρρυνσης της συμμετοχής των μαθητών, αξιολόγησης της εκπαίδευσης και προώθησης της κριτικής σκέψης στους μαθητές.

Οι επιμορφωτικές αυτές συνεδρίες περιλαμβάνουν ακόμα την ενημέρωση των φιλολόγων για τυχόν νέα εκπαιδευτικά προγράμματα ή αλλαγές που εισάγονται από το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Αυτό διασφαλίζει ότι οι φιλόλογοι θα είναι ενημερωμένοι και θα μπορούν να προσαρμόσουν τις μεθόδους διδασκαλίας τους ώστε να ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις.

Συνάδελφε, έλα στην ομάδα μας!

Translate »