Σεμινάρια Διδακτικής

11156145_1633523870199672_3451956732006580380_n

 

Μοντέλα διδακτικής που αναπτύσσουμε στα πλαίσια του ερευνητικού έργου μας στο Τμήμα Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Κριτική Επικοινωνιακή Διδακτική

Η κριτική επικοινωνιακή διδακτική θεωρεί ότι το σχολείο επιβάλλεται να μετατραπεί από έναν χώρο απομόνωσης σ’ έναν χώρο ασφάλειας, ανοιχτής επικοινωνίας και συλλογικής δράσης, ώστε να αποτελεί πεδίο ατομικής και κοινωνικής αφύπνισης του μαθητή. Η κριτική επικοινωνιακή διδασκαλία έρχεται να κάνει το μαθητή κοινωνό της δυναμικής του σχολείου με την ενεργό συμμετοχή του στην κατάκτηση της γνώσης.
Χαρακτηριστικό της κριτικής επικοινωνιακής διδασκαλίας αποτελεί επίσης η καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης. Αυτή στοχεύει στην ανάπτυξη της ικανότητας του μαθητή να μαθαίνει, δηλαδή να αντιμετωπίζει προβληματικές καταστάσεις ή προβλήματα και να δίνει λύσεις. Οι ανάγκες του μέλλοντος δεν εξυπηρετούνται με συσσώρευση γνώσεων, αλλά με την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης. Ο μαθητής βρίσκεται μπροστά σε μια προβληματική κατάσταση την οποία αγωνίζεται να ξεπεράσει…
Στα πλαίσια αυτού του μοντέλου, η ομάδα μας αναπτύσσει όλα εκείνα τα εργαλεία που θα βοηθήσουν το Δάσκαλο και το μαθητή να βρουν τις απαντήσεις και να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του εκπαιδευτικού έργου.

Αποστολή

Δημιουργική προσέγγιση του εκπαιδευτικού έργου και ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς του με χρήση προηγμένων επιστημονικών μεθόδων και νέων τεχνολογιών.

Βραβεία

Από την 7/10/2014 το Πρόγραμμά μας “My name is Teacher” τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο και ευχαριστούμε θερμά!

Προϊόντα

  • Σεμινάρια διδακτικής σε εκπαιδευτικούς (όλων των ειδικοτήτων) με βάση την εμπειρία από το πολυετές εκπαιδευτικό μας έργο και τις ερευνητικές μας παρατηρήσεις στο Εργαστήριο Τηλεκπαίδευσης του Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
  • Υποστήριξη μαθητών Λυκείου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
  • Επαγγελματικός προσανατολισμός υποψηφίων.
  • Σχολές γονέων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

>>> Πρόγραμμα 12 εβδομάδων / Ιανουάριος 2017

 

>>> Βόλος / Ιανουάριος 2017

>>> Ηράκλειο / Φεβρουάριος 2017

youtube-icon (1) facebook-icon